I Am Sport » Kilimanjaro avontuur 2019

Kilimanjaro avontuur 2019

Sisters ter Bogt beklimmen de Kilimanjaro voor het goede doel!

Nicole waarom wil jij de Kilimanjaro beklimmen?
Ik heb vroeger vaak samen met mijn vader de bergen in Oostenrijk gelopen. Dit zijn zulke mooie herinneringen die ik altijd nog graag met mijn zusje wilde delen. Ze is 8 jaar jonger dan dat ik ben en zij heeft dit nooit op mijn manier mogen meemaken. En ik miste mijn zusje, we zagen elkaar veel minder dan voorheen, ik had echt behoefte aan meer contact. Toen de vraag kwam: wil jij met jouw zusje de Kilimanjaro beklimmen, hoefde ik niet na te denken. De Oostenrijkse bergen zijn nu vervangen voor de Kilimanjaro, dus extra bijzonder.

Doneer gelijk! (let op u gaat naar de redappletrappenloop donatiepagina, dit is juist).

Voor het goede doel?
Voor I Am Sport! Je steekt er veel energie in, zowel voor-, tijdens als na de beklimming van de Kilimanjaro. Als je met die energie anderen enthousiast kunt maken en dat zij mij willen sponsoren, dan is dat een hele mooie bijkomstigheid, dat maakt het extra speciaal.
Patries waarom wil jij de Kilimanjaro beklimmen?
Ik ben altijd iemand die op zoek is naar mooie uitdagingen. Ik leef in het nu, maar stel ook elk jaar doelen die ik waarKilimanjaro beklimmen goed doel stop sma stichting i am sport nicole patricia ter bogt wil maken. In 2016, het jaar dat ik bevallen ben van mijn dochtertje Semmie heb ik met een groep getracht de Mont Blanc te beklimmen. Dit is uiteindelijk de Monte Rosa geworden, maar door hoogteziekte is dit niet gelukt. Ook moet ik eerlijk bekennen dat mijn conditie toen niet voldoende goed was om deze te beklimmen, ik adviseer ook niemand om in hetzelfde jaar als je bevallen bent zo’n berg te beklimmen.

Wat mij wel duidelijk is geworden tijdens deze ervaring, is dat een berg met alleen maar sneeuw voor mij niet is weggelegd! Maar een berg waarbij je verschillende soorten natuur ziet is een doel gebleven. Mijn lieve partner Fabian heeft de knoop doorgehakt en samen met mijn zus geregeld dat ik de Kilimanjaro mag gaan beklimmen! Een zetje in de goede richting die ik met beide handen en veel liefde heb aangenomen. Vooral ook om dit te delen met mijn zus. Zij is zo belangrijk voor mij, wij hebben zo’n bijzondere band.

Vooral de weg ernaar toe is heel bijzonder. Samen veel wandelen in Nederland, Duitsland en zelfs in de buurt van Oostenrijk de bergen kunnen bewandelen, wat ook echt een beproeving, maar zeker een goede training was. Dit zijn herinneringen die we nooit meer gaan vergeten en altijd zullen blijven koesteren.

Doneer gelijk! (let op u gaat naar de redappletrappenloop donatiepagina, dit is juist).

STOP SMA
Ik ben medeoprichter van Stichting I Am Sport, een stichting die zich inzet voor kinderen met een spierziekte. SMA is een erfelijke spierziekte die letterlijk de spieren in het kind sloopt! En dit moet stoppen! Elk jaar organiseren wij de red apple trappenloop om geld in te zamelen voor onderzoek en af en toe koppelen wij hier een bijzondere ervaring aan, zoals het beklimmen van de Kilimanjaro van de gezusters ter Bogt! Ik wil dat kinderen optimaal kunnen genieten van het leven dat ze hier hebben, dat ze optimaal hun lichaam kunnen inzetten, zo goed als dat kan. Onze ambassadeur Guus is een goed voorbeeld voor velen. In zijn leven is geen beperking, in zijn leven zie je kracht, een vechter die niet onderdoet aan wie dan ook. En ik wil hem en zijn vriendjes helpen om het leven nog leuker, plezieriger en beter te maken. Help jij ook?

SMA wat is dat?