I Am Sport » Trappenrun Red Apple | 11 oktober 2015

Trappenrun Red Apple | 11 oktober 2015

Ons eerste eigen evenement: Red Apple Trappenloop Rotterdam

Trappenloop Red Apple Rotterdam ontvangst Ibis hotelZondag 11 oktober was het zover, ons eerste Skyscraperrun Event in de Red Apple! Wat spannend, ons eerste eigen evenement, hoe gaat het lopen, wat zijn de reacties, komen alle deelnemers?

Het bestuur van de stichting was natuurlijk al vroeg aanwezig in het Ibis Rotterdam, om alle spullen klaar te zetten en de sportieve deelnemers te ontvangen. Gelukkig hadden wij ook hele lieve vrijwilligers die ons hielpen met ons schema en het aanmoedigen van de deelnemers. Aanmoedigen? Inderdaad aanmoedigen, want als er iets is dat je nodig hebt op die saaie trappen, is aanmoediging om het echt vol te kunnen houden en het te voltooien. 642 traptreden, dat is namelijk echt heel veel!

Ready to go
Daar stonden wij in het atrium, ready tot go. Jesse onze spieren voor spieren ambassadeur stond klaar met het startpistool. Fabian mocht het evenement openen als eerste deelnemer. Iets voor elf uur gaf Jesse het startschot en daar ging Fabian.

Fabian begint steeds zwaarder te ademen en zijn benen verzuren
De eerste 10 trappen die gaan nog, als je kijkt naar de verzuring in je benen en je ademhTrappenloop Red Apple Rotterdam start Fabian Touwaling. Bij verdieping 14 gaat rennen over in lopen/half springen, je longen gaan branden, maar we gaan vrolijk door. Verdieping 16, ik begin steeds zwaarder te ademen en mijn benen verzuren, auuuuuuuuu. Op verdieping 20 staan twee vrijwilligers om aan te moedigen. Zij horen mij zwaar ademen en moedigen mij aan, kom op Fabian, kom op, je kunt het……… ahhh men, ik ben dus pas op de helft, verdieping 20!

De lucht wordt steeds ijler
Je moet ook je hoofd koel houden, want bocht naar bocht is hetzelfde, dezelfde trappen, dezelfde muren, dezelfde kleur. De lucht wordt ook steeds ijler. Mijn longen branden en mijn benen zijn nog steeds aan het verzuren. Ik voel wel dat ik door moet blijven gaan, want als ik maar even stop willen mijn benen wellicht niet meer en ik heb er nog wel wat te gaan. Ik loop nu op verdieping 30, het einde van de trappenloop is in zicht (niet letterlijk, want je ziet echt geen eindpunt, alleen maar dichte trappen en wanden). Kom op Fabian nog een aantal trappen te gaan! Lopen, lopen en nog eens lopen. Bij verdieping 35 hoor ik ons bestuurslid Cynthia roepen; kom op Fabian je bent er bijna. Inderdaad ik ben er bijna, nu doorgaan!

Ik snak naar adem
Ik neem de laatste bocht en ik zie Cynthia met de stopwatch staan! Die laatste trap spring ik met mijn laatste kracht naar boven. Yesssss ik heb het gehaald! Iedereen zit beneden te wachten op mijn tijd…..Ik ga eerst even tegen de deur zitten en snak naar adem. Na ongeveer 2 minuten sta ik op en neem ik de lift naar beneden. Wauhhh, wat een dimensie. Ook al verwachten mensen dit niet, dit was voor mij toch wel pittig. Ik ben natuurlijk al twee jaar bezig geweest met duurloop, dit is echt een heel ander spelletje, het gaat hierbij namelijk om explosiviteit interval.

Trappenloop Red Apple Rotterdam 2015 duoDe tijd wordt bekend gemaakt en de volgende deelnemer gaat van start
Iedereen is erop gebrand om Fabian te verslaan (4.35 min) en dat is ook echt gelukt. Wat een sportievelingen, wat een karakters. Ook Sander van de VVE van de Red Apple was zo enthousiast, dat hij zich ter plekke heeft ingeschreven en ook heeft meegedaan. De sfeer was fantastisch, iedereen moedigde elkaar aan en vingen elkaar bij terugkomst op. Iedereen zat er aan het eind echt doorheen. Uiteindelijk is iedereen boven gekomen en veilig weer naar beneden. De snelste man, Randolf had een ongelooflijke tijd van 4.04 min en de snelste dame Ivanka 5.34 min! Wat een toppers. Wat een opkomst.

Het was voor ons een geslaagd event
Er zijn mooie tijden neergezet en we hebben hele mooie reacties mogen ontvangen. Alle deelnemers hebben er bij elkaar voor gezorgd dat wij € 4.200,- bij elkaar hebben gekregen voor het SMA onderzoek. Het restant van de donaties wordt Q1 2016 bekend gemaakt. Deze donaties overhandigen we dan aan arme kinderen in Nederland die zelf geen zwemlessen kunnen betalen.

Tijden 2015
Ook in 2016 organiseren wij weer een trappenloop. Welke tijd zet jij dan neer? Bekijk hier de tijden van onze deelnemers 2015.

Media/BeeldmateriaalTrappenloop Red Apple Rotterdam Ivanka winnaar 2015