I Am Sport » Fabian Touw | Erasmus Tour De Rotterdam 28 juni 2014

Fabian Touw | Erasmus Tour De Rotterdam 28 juni 2014

Zaterdag 28 juni
Fabian1De dag van de Erasmus toertocht 135 km fietsen. Mijn vriendin Patricia staat al om 07:00 ‘s ochtends in de keuken pasta met tonijn en groente voor mij te koken. Ik sta op, ga onder de douche, kleed mij aan, eet wat pasta en ga om 07:45 de deur uit. Bij aankomst gelijk mijn startnummer ophalen en voor vertrek nog effe op de foto met het complete I Am Sport team, Peter, Dim, Jan en Martin.

Het is zover we vertrekken
De eerste 12 km wordt er nog gezellig gepraat, gelachen en volop genoten van de omgeving. Ik moest in het begin wel mijn draai vinden, wel of niet praten, achterop, in het midden of voorop fietsen, wanneer eet je en waar denk je aan. Dit speelde allemaal door mijn hoofd, maar na een tijdje begon ik mijn plek te vinden, had ik mijn ritme te pakken en de beleving kwam op gang. Er vond maximale prikkeling plaats en dus genoeg brandstof voor de rit.

Daar gaat Peter
Met een snelheid van 28 a 30 km per uur aan kop, de rest volgt en ik achterop. Van tevoren was afgesproken om gemiddeld 25 km/per uur aan te houden. De Joop Zoetemelk classic staat mij namelijk nog vers in het geheugen, ik wilde niet weer gelijk mijn benen opblazen. Na een kort denkmoment dacht ik, waarom niet, testosteronknop aan en gaan…………..

Het ging lekker, wat zeg ik het ging fantastisch
Ik zweefde op de weg en mijn benen gingen moeiteloos vooruit. De 1e stop was na 1,5 uur op 39 km. Effe benen strekken, wat drinken en eten (krentenbol, suikerdrankje en een eiwitreep). Weer op de fiets en trappen. Iedereen was nog fris en fruitig, er werd nog steeds gelachen. Er heerste ook een goede afwisseling binnen het team tussen kop en staart. Bij een afstand van ongeveer 72 km kwamen we in open veld, met flinke tegenwind op de dijk, de afwisseling binnen het team kwam hier goed aanbod. We hadden een goeie snelheid te pakken van nog steeds 28 a 30 km per uur. Voor ons, ongeveer een meter of 30, reed een ander team. Jan keek mij aan en vroeg, zullen we aanhaken? Haha en we gingen ervoor met een snelheid van boven de 30 km per uur. Wij konden dit team ongeveer 10 km bijbenen en toen kwamen wij bij het 2e rustpunt, 93 km gereden in 3 uur en 30 min! Effe rusten en wat eten.

Ik voelde mij op en top!
Martin kreeg last van zijn beentjes, dus na de stop hadden wij afgesproken om niet harder dan 28 km per uur te rijden. Hup daar gingen wij weer. Ik voelde mij nog steeds op en top, wohhhhhhhhhhhh. Ik fietste steeds meer aan kop en zoals ik tijdens de Rotterdam Marathon al aangaf, de man met de hamer bestaat voor mij niet. Bij ongeveer een afstand van 112 km begonnen de beentjes van Jan zwaar aan te voelen en ook Peter begon het aardig te voelen. Ondanks dat gingen we toch (stiekem) weer boven de 28 km per uur rijden. Ik riep – nog effe volhouden jongens- kom op, I Am Sport! Maar toen kreeg Jan een lekke band, ook dat hoort er helaas bij. Gelukkig hadden Martin en Dim ervaring met het wisselen van een band. Weer op de fiets en fietsen, nog geen kilometer verder kreeg Jan weer een lekke band, steentje in de buitenband, oplossen en GAAN! Laatste stuk vanuit Barendrecht naar Rotterdam, nog die laatste kilometers goed aanzetten met een snelheid van 40 km per uur en daar was de finish, bij de KUIP, wat een fantastisch moment. Deze hele rit geen 135, maar meer dan 140 km hebben we gemiddeld 28 km per uur gereden.

Motivatie Stichting I Am Sport
Als ik achteraf het verhaal voor mezelf afspeel ging het goed, dit alles door mijn motivatie en inspiratie voor stichting I Am Sport. Waarom ben ik deze stichting gestart en wat wil ik hiermee bereiken? Juist om mensen te motiveren en te inspireren, om zoveel mogelijk geld op te halen voor arme en zieke kinderen in Nederland. Met deze gedachte word je zo sterk en gemotiveerd dat het allemaal vanzelf gaat en dat is pure beleving. Daar doe ik het allemaal voor.

IMG-20140628-WA0004

vlnr Jan, Fabian, Martin, Peter, Dim.

Bedankt
Ik wil Martin, Jan, Peter en Dim hartelijk bedanken voor het plezier, steun en vertrouwen. Het was mij een waar genoegen en tot de volgende keer…………..team I Am Sport!

Donatiebedrag
Stand tot nu toe € 3.300

Blog team
Lees hier de samenvatting van het team.

Foto´s
Foto: Bekijk hier alle foto’s.

Doneer
Wil jij ook een steentje bijdragen? Dat kan, meld je activiteit aan of maak jouw donatie over op bankrekeningnummer: NL96RABO0154440272