Array ( [SERVER_SOFTWARE] => Apache/2 [REQUEST_URI] => /fabian-touw-joop-zoetemelk-classic-15-maart-2014/ [USER] => cs052 [HOME] => /home/cs052 [SCRIPT_NAME] => /index.php [QUERY_STRING] => [REQUEST_METHOD] => GET [SERVER_PROTOCOL] => HTTP/1.1 [GATEWAY_INTERFACE] => CGI/1.1 [REDIRECT_URL] => /fabian-touw-joop-zoetemelk-classic-15-maart-2014/ [REMOTE_PORT] => 39374 [SCRIPT_FILENAME] => /home/cs052/domains/stichtingiamsport.nl/public_html/index.php [SERVER_ADMIN] => webmaster@stichtingiamsport.nl [CONTEXT_DOCUMENT_ROOT] => /home/cs052/domains/stichtingiamsport.nl/public_html [CONTEXT_PREFIX] => [REQUEST_SCHEME] => http [DOCUMENT_ROOT] => /home/cs052/domains/stichtingiamsport.nl/public_html [REMOTE_ADDR] => 35.153.135.60 [SERVER_PORT] => 80 [SERVER_ADDR] => 62.84.244.129 [SERVER_NAME] => www.stichtingiamsport.nl [SERVER_SIGNATURE] => [PATH] => /sbin:/usr/sbin:/bin:/usr/bin [HTTP_ACCEPT_ENCODING] => gzip [HTTP_CONNECTION] => Keep-Alive [HTTP_HOST] => www.stichtingiamsport.nl [HTTP_IF_MODIFIED_SINCE] => Sun, 19 May 2019 16:04:50 PDT [HTTP_ACCEPT_LANGUAGE] => en-US,en;q=0.5 [HTTP_ACCEPT] => text/html,application/xhtml+xml,application/xml;q=0.9,*/*;q=0.8 [HTTP_USER_AGENT] => CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/) [proxy-nokeepalive] => 1 [UNIQUE_ID] => XS8dtt1TvjHgsmpxXkELvgAAAf4 [REDIRECT_STATUS] => 200 [REDIRECT_UNIQUE_ID] => XS8dtt1TvjHgsmpxXkELvgAAAf4 [FCGI_ROLE] => RESPONDER [PHP_SELF] => /index.php [REQUEST_TIME_FLOAT] => 1563368886.5072 [REQUEST_TIME] => 1563368886 )
I Am Sport » Fabian Touw | Joop Zoetemelk Classic 15 maart 2014

Fabian Touw | Joop Zoetemelk Classic 15 maart 2014

sportactiviteiten3Beste sporters,

Zaterdag 15 maart was de start van de 1e activiteit op de I Am Sport agenda, namelijk de Joop Zoetemelk Classic 100 km fietsen onder een tijd van 4 uur. Het was perfect weer en iedereen was aanwezig, de bestuursleden en de overige personen/sponsers ( Carmen, Vincent, Martin en Wouter) die meededen. Sportief zeggggggg.

Aftrap
Het was meteen een hoog tempo tussen de 25 a 30 km per uur met aan kop, de Penningmeester Peter en de bestuursvoorzitter Patrick, ik dacht meteen slik!! Fabian reed natuurlijk achteraan in de staart, ik wilde namelijk niet gelijk mijn benen opblazen en rustig beginnen. Dat rustig was er niet bij hoor! Na een km’tje of 25 werd ik brutaler en reed ik naast deze mannen, lachend en pratend. Na 40 km werd ik nog brutaler en reed ik soms aan kop samen met Patrick tot de 51 km, de verzorgingspost. Effe plasje gedaan, twee snelle jelles gepakt en de benen strekken. Hup op de fiets en daar gingen de voorzitter en ambassadeur weer.

De man met de hamer
Het ging goed tot aan de 64 km. Vanaf dit punt was het alleen maar tegenwind, de welbekende ‘man met de hamer’ kwam voorbij. Het was een feit, ik was te vroeg begonnen met mijn ‘op tempo’ fietsen en kon de groep niet meer bijbenen, inhaken lukte ook niet meer. Patrick bleef bij de groep en was ervandoor. Daar fietste ik, in mijn eentje met tegenwind, dat is kloten zeg!

Ik mocht niet opgeven
Ik ging gewoon door met een gemiddelde snelheid van 22 km/u. Vechtend fietste ik door tot een afgelegen punt van 79 km en wie zag ik daar, mijn maatje Patrick. Wat was ik blij! Bij een afstand van 84 km kreeg ik kramp in mijn quadriceps links boven in mijn knie, pijn, pijn, pijn. Even stoppen, benen strekken en een boterkoek gegeten. Hup weer op de fiets, schreeuwend en wel. Met veel steun van mijn maatje Patrick, natuurlijk werd er ook toen nog gelachen. Maak je niet vaak mee dat de personal trainer/ ambassadeur het moeilijk heeft in sport.

Trots

2014-03-15_13.31.14[1]Tot 94 km was het alleen open veld met tegenwind. Eindelijk zag ik gebouwen, yeaahh blij, ik kreeg weer een beetje kracht. De laatste kilometers op wilskracht nog even alles uit de kast gehaald, want ik moest en zou natuurlijk op tijd binnenkomen. Uiteindelijk geholpen. Op naar 13 april, de Rotterdame Marathon 42 km loop. de eindstreep van 100 km gefietst in 3 uur en 50 min (34 sec) . Ik ben trots op mezelf en ik moet zeggen dat niet mijn fysieke training, maar mijn mentale training mij enorm heeft geholpen heeft.

Foto´s en Video´s

Foto: Bekijk hier alle foto’s.
Video Fabian